Oefentherapie

Oefentherapie richt zich op de behandeling en voorkoming van klachten ten gevolge van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte.

Mensendieck Praktijk Amsterdam Oost (MPAO) heeft drie vestigingen in Amsterdam Oost. De praktijk behandelt verschillende soorten klachten. Naast de lichamelijke klachten zoals rug-, nek- en schouderklachten, behandelen ze ook spanningsklachten zoals ademhalingsklachten en hoofdpijn en slaapoefentherapie. De praktijk is aangesloten bij het landelijk netwerk voor Chronische Pijn Patiënten en bij Gezondheidscentrum Oostpoort.

De oefentherapeuten bij MPAO zijn specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Het doel van oefentherapie is, om door juiste houdings- en bewegingsgewoonten aan te leren, klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen. Hierbij wordt uitgegaan van de individuele bewegingsmogelijkheden en de persoonlijke situatie. Onder begeleiding van de therapeut wordt gewerkt aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning, het vergroten van lichaamsbewustzijn en het verbeteren van de conditie.

Oefentherapie is voor iedereen geschikt, is direct toegankelijk zonder verwijzing van de huisarts/specialist, wordt vergoed door alle zorgverzekeraars uit het aanvullende pakket en betreft geen eigen risico.

Behandelingen

Oefentherapie mensendieck kan helpen bij het verminderen of voorkomen van onderstaande klachten:​

  • Houdingsafwijkingen, zoals scoliose, ziekte van Scheuermann, kyfose, lordose.
  • Nek/schouderklachten, zoals KANS, cervicaal syndroom, whiplash, TOS.
  • Rugklachten, zoals aspecifieke lage rugklachten, hernia, ischias.
  • Bekkenklachten, zoals bekkeninstabiliteit, bekkenblokkade, incontinentie/bekkenbodemdysfunctie (urineverlies).
  • Knie-heup-enkelklachten, zoals artrose, instabiliteitsklachten van knie of enkelgewricht, revalidatie na chirurgische ingrepen.
  • Spanningsklachten, zoals hoofdpijnklachten, ademhalingsklachten, astma, COPD, hyperventilatie.
  • Reumatische aandoeningen, zoals reumatoïde artritis, artrose, fibromyalgie, osteoporose.
  • Slaapproblemen, zoals inslaap- of doorslaapproblemen.

Staat uw klacht er niet tussen? Dan kunt u gerust contact opnemen om te horen of de therapie iets voor u kan betekenen.

Afspraak maken

De oefentherapeut van MPAO is iedere maandag en donderdag in het gezondheidscentrum aanwezig voor de behandeling van patiënten. Op de andere dagen kunt u op de andere locaties op de Sumatrastraat of de Middenweg terecht.

Schrijf u nu in bij onze praktijk >>

Om afspraken te maken of te verplaatsen is de praktijk van maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur tot 17:00 uur te bereiken (tussen 12:00 uur en 13:00 uur gesloten). Dit kan telefonisch of via de balie bij de assistentes.

Contact

T 020 – 668 2015
E oefentherapie@gmail.com